Sector Media AS  |  Kildals vei 17 A   |  0678  Oslo  | Tlf: 23 15 85 00
Skip Navigation Links.
Information in English Informationen in Deutsch
 Abonner (RSS)

    

Analog aften med Jarre

Jean Michel Jarre har definitivt skaffet seg et navn innen synthbasert musikk, og i løpet av relativt kort tid har han avlagt Norge to besøk.

Jean Michel Jarre markerte tredveårsjubileet for utgivelsen av gjennombruddsalbumet Oxygene (1977) med en større turne kal Oxygene Live. Samme kveld som det nye operahuset i Oslo ble åpnet - 12. april 2008 - benket Jarre-fans seg i Oslo Konserthus for å oppleve musikken fra Oxygene-albumet spilt på de opprinnelige instrumentene.

Sammen med musikerne Claude Samard-Polikar, Francis Rimbert og Dominique Perrier framføre Jarre kjent stoff på gamle synther - instrumenter med bortimot total mangel på minne og muligheter for forhåndsprogrammering.

Verdensturné
Jean Michel Jarre er kanskje mest kjent for enkelt konserter med gigantiske dimensjoner både når det gjelder lyd - og ikke minst lys.

I 2009 endret han litt på oppsettet og dro ut på verdensturneen «In-Doors» sammen med de samme musikerne - og brorparten av de samme «museale» instrumentene - selv om en også kunne skimte nyere brett - blant annet fra svenske Clavia.

13. mai 2009 sto Oslo Spektrum for tur, og bildene er fra denne konserten som nesten samlet fullt hus i Oslos storstue.

Spesiell PA
Vanligvis er lydanlegget plassert foran på scenen eller på vingene - noe som kan resultere i at deler av publikum ikke ser hva som skjer. Dette hadde Jarre tatt inn over seg, og det franske firmaet L'Acoustics fikk i oppdrag å «gjemme» høyttalerne. Plasseringen bak bakteppet viste seg å være en elegant løsning, og alle både så og hørte alt.

Bildene:
Bildene er tatt med en Leica C-Lux 1 på lang avstand - og med (delvis) stødig hånd.