I seksjonen «Godt i glasset» ligger en rekke artikler om forskjellig brennevin, øl, cider og vann. Mange av disse artiklene er opprinnelig skrevet for og publisert i fagtidsskriftet Apéritif. En del av stoffet ligger også på
www.aperitif.no - Norges største og mest omfattende nettsted for mat og drikke.
Klikk på den enkelte gruppen til venstre og les mer. Her pågår det en kontinuerlig oppdatering...
Fra råstoff til edle dråper
Daværende Vinmonopolets anlegg på Hasle i Oslo ble bygget tidlig på 30-talleti den tro at institusjonen ikke kom til å overleve særlig lenge. Bygget ble derfor designet for «gjenbruk» – som fengsel. I dag huser bygget Arcus AS, og gjennom nyetablerte Arcus Opplevelse er det mulig å få en «fengslende» opplevelse mellom vintønner og akevittfat.
Les mer
|
|
– med sans for elg
Til nå har elgen gått trygt for Halvor Heuch – selv om nærkontakt har forekommet, men da på soppturer i Oslo-marka. Det er først når jaktlaget har løsnet siste skudd at matentusiasten slår til. Det er heller ingen ulempe at mannen er destillatør og sysler med akevitt- og brennevinsproduksjon til daglig. God mat og godt drikke hører som kjent sammen.
Les mer
|
|
Etikettsamleren
Mens noen samler på frimerker, ting som er «kjekt å ha» eller modelltog, er det noen som faller i staver over en øletikett de ikke har sett før. Jan Solberg i Oslo har falt så i staver at han har 600.000 forskjellige etiketter – og han vet forskjell på dem alle.
Les mer
|
|
Mikset seg til Havana
Med Havana Club som utgangspunkt, mikset Jan Vardøen seg rett til Havana på Cuba. I februar skal det vise seg om Vardøens «Havana Ice Tea» slår til hos romdrikkende cubanere.
Les mer
|
|
Magnus Kjeldsrud ble «Årets bartender»
Magnus Kjeldsrud (28) ble kåret til «Årets Bartender» da Beefeater International Bartender Competition gikk av stabelen på Smuget i Oslo tirsdag 8. oktober 2002.
Les mer
| |