Helse i hver dråpe
Norges desiderte favorittcognac, Bache-Gabrielsens Tre Kors, har skiftet farge. Korsene på etiketten har gått fra rødt til grått, og det var ingen bønn: Det internasjonale Røde Kors har enerett på det røde korset, og da hjelper det ikke å argumentere med 100 års cognachistorie.
Les mer
|
|
Mannen med nesen
For Richard Braastad er det totalinntrykket av en cognac som teller. Det er kombinasjonen av fat og alkohol som forteller kjellermesteren om kvaliteten, og da blir all verdens sammenligninger uvesentlige.
Les mer
|
|
Det går likar no - med god cognac
Det måtte visstnok en søknad til før trønderbandet D.D.E. fikk lansere sin egen cognac. Men er dette en cognac kun for namsosinger og ihuga fans av gruppa, eller er det skikkelig vare vi får servert?
Les mer
|
|
L'Esprit de Courvoisier: Edle dråper på krystall
Ettersom fatlagret alkohol ekstraherer stoffer fra eikefatet, har cognac som har ligget noen tiår på fat en tendens til å smake av gammelt treverk. Kanskje ikke så rart når lagringstiden går mot 50 eller 60 år. Forbløffelsen var derfor stor da L'Esprit de Courvoisier ble presentert.
Les mer
|
|
Fra toppen av Grande Champagne
Oppe på høydedragene ved Segonzac, like ved landsbyen Bonneuil i hjertet av Grande Champagne, ligger Le Maine Pertubaud. Gården har dyrket druer og destillert sin egen eau-de-vie i generasjoner og så solgt produksjonen til de store cognachusene, men det var før det japanske markedet kollapset. Det var også før monsieur Per dukket opp, monsieur Per Egil Jensen fra Norge.
Les mer
| |