Destillatøren i Grimstad
Vi nådde Grimstad samtidig med at eplesesongen var over. Hos Puntervold og Agder Brenneri venter nå 13.000 liter eplesider som skal destilleres til eplebrennevin. I «Jomfruburet» ligger flere fat med akevitt klar til tapping.
Les mer
|
|
Kun en lille en
Mens nordmenn først og fremst sverger til den fatlagrede brune akevitten, står Aalborg Taffel Akvavit alene for 15 prosent av alt brennevin som omsettes i Danmark. Vi har vært på rundtur i de danske akevittenes rike. Øl-bein smakte vi også - med akevitt som følge.
Les mer
|
|
Varenummer 5
Den eneste av akevittene våre som skifter karakter fra år til år er Vinmonopolets varenummer 5, Gilde Juleaquavit. Den første kom i 1988, og det er på tide å berette om den norske juleakevittens historie. Det handler også om næringsmiddelkjemikeren som fikk nok av brunt sukkervann og fant ut at han ville vie livet til langt edlere dråper.
Les mer
| |